Top
 

Nacionalni park Krka

netaknuto područje iznimnih prirodnih vrijednosti
Raftrek Adventure Travel / Nacionalni park Krka

NACIONALNI PARK KRKA

Svojim prirodnim ljepotama, prekrasnim krškim oblicima i sedrenim slapovima, Nacionalni park Krka iznendatiti će vas povijesnim sadržajima i atraktivnim kupalištima. Nacionalni park Krka je prostrano, pretežito netaknuto područje iznimnih prirodnih vrijednosti, a obuhvaća jedan ili više sačuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava.

Krajolik nacionalnog parka je definiran 73 km dugom rijekom Krkom. Njezinim prekrasnim slapovima protežući se od zapadnog podnožja dinarskog lanca do Jadranskog mora kod Šibenika. Slapovi su krški fenomen: tisućljećima riječna voda stvarala je kanjon na mjestima i 200m usječen u vapnenačka brda, donoseći kalcij karbonat. Materijal se zove sedra koju formiraju milijarde biljaka koje rastu jedna na drugoj. Ove tvorevine čine zapreke u rijeci koje stvaraju spektakularne slapove.

Nacionalni park Krka će vas oduševiti

Postoji pet glavnih ulaza u park. Pošto većina posjetitelja dolazi iz smjera Šibenika, dva najpopularnija ulaza su Skradin i Lozovac na južnom kraju. Ostala tri su Roški slap, manastir Krka i Burnum, a do svih se može doći automobilom. Kada ste u Nacionalnom parku Krka postoji nekoliko zanimljivih mjesta koje možete posjetiti. U brojne atrakcije i sadržaj parka spadaju razne pješačke staze, izleti i prezentacije, izleti brodom, suvenirnice, muzej i restorani. Postoji također i nekoliko arheoloških ostataka tvrđava u neposrednoj blizini parka koje datiraju čak i iz rimskog doba.

Aktivnosti u oklolici