Top
 

Una rafting

zanimljiva i atraktivana rijeka
Raftrek Adventure Travel / Una rafting
3 -4 sata
Bihać, Bosna i Hercegovina
Dob 12+
Datumi (Travanj -Listopad)
Cijena od 33 € (248,67 kn)

Una rafting

Jedna i jedina

Una rafting je idealan način za upoznavanje ljepote ove rijeke i njenog kanjona. Između ostalog, rijeka Una je prirodna granica između Hrvatske i BiH. Legende kažu da je Una koja izvire u Hrvatskoj, zapravo na granici Like, Dalmacije i Bosne u malenom zaseoku Suvaji, iz moćnoga vrela podno stotinu metara visokih litica, dobila ime prema početnom rimskom broju „uno“ kako bi se naglasila njena vrijednost i ljepota. S pravom će Vam zarobiti srce svojom ljepotom i zelenom, čistom vodom. Rijeka se klasificira kao 3/4 stupanj divlje vode, ovisno o vodostaju. Rijeka ima 3 etape koje se klasificiraju kako je niže navedeno:

R1:

Rafting etapa Štrbački Buk – Lohovo: najzanimljiviji i najatraktivniji dio rijeke Une (cijela etapa se vozi kroz Nacionalni park Una), više adrenalina za više zahtjevne. Dužina staze 15 km, trajanje vožnje cca.4 sata (s pauzom i ovisno od vodostaja), ukupno vrijeme cca. 5 sati, težina vode 4-5°, 3-4°, 2-3°. (djeci mlađoj od 16 godina nije dozvoljeno ići na etapu R1)

R2:

Rafting etapa Kostela – (Luka) Grmuša: zanimljiv i atraktivan dio rijeke Une, primjeren za početnike i one koji idu prvi put, dužina 13 km, trajanje vožnje cca. 2,5-3 sata (s pauzom i ovisno od vodostaja), ukupno vrijeme cca. 4,5 sati, težina vode 2-3°. Rafting etapa R2 Kostela – (Luka) Grmuša idealna je za avanturističko putovanje s djecom. Primjerena je za obiteljske izlete, a brzaci i manji slapovi pružaju odgovarajući avanturistički osjećaj.

R3:

Rafting etapa Kostela – Bos. Krupa: donji dio rijeke Une, interesantan i atraktivan, lakša adrenalinska zabava u neokrnjenoj prirodi, dužina 24 km, trajanje vožnje cca. 5 sati (s pauzom i ovisno od vodostaja), ukupno vrijeme cca. 6 sati. Težina vode 2-3°.

Kratki raspored:

10:00 – dolazak na odredište – selo Golubić, Bihać, BiH
10:30 – priprema za izlet i upute od vodiča
11:00 – početak izleta
12:00 – pauza za plivanje
13:00 – nastavak raftinga
15:00 – završetak izleta u selu Golubić
15:30 – odlazak

VAŽNO:

Ovaj izlet se izvodi u Bosni i Hercegovini. Za dolazak na lokaciju gdje izlet započinje je potrebno prijeći granicu.

Veličina grupe

Min 4 – max 30 osoba po grupi; veće grupe na upit.
NAPOMENA: Ukoliko grupa ima manje od 4 prijavljene osobe, a klijent svejedno želi da se izlet održi, cijena izleta se povisuje.

Zahtjevnost

Umjerena zavisno od etape R1/R2/R3** Detaljnije

Ponijeti od opreme:

 • kratke hlače ili kupaći kostim
 • T-shirt i cipele za vodu
 • ručnik
 • krema za sunčanje
 • voda i snack (opcija)

Oprema koju koristimo: Raft čamci za 6 -8 osoba, svaki čamac ima vodiča. Lako se usvaja vještina veslanja potrebna za ovu aktivnost. Dobit ćete kacigu i prsluk, te u slučaju hladnijeg vremena neoprensko odijelo. Na raspolaganju su i vodonepropusne bačve za stvari kako se ne bi smočile.

Raftrek Adventure travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari.

Cijena

R1 - 48 € (361,66 kn)
R2 - 33 € (248,67 kn)
R3 - 43 € (323,98 kn)
 • Sve cijene su po osobi izražene u Kunama i Eurima. Cijena u eurima iskazana je sukladno čl.7 st. 2 i čl. 15 st. 3 Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj po fiksnom tečaju u iznosu 1 €=7,53450 kn
 • Minimalna dob: 12 godina ako je u pratnji roditelja ili odrasle osobe
 • Popust za djecu ne vrijedi
 • Popust za grupe: vrijedi za grupe od 20 i više
Što je uključeno
 • vodič
 • potrebna oprema
 • osiguranje
Nije uključeno
 • dolazni-odlazni prijevoz autobusom ili kombijem
 • ručak ili piknik
Dodaci

TRANSFER  na zahtjev; dodatni trošak se izračunava po osobi, ovisno o točki preuzimanja i broju osoba, od 120 Kn po osobi

 

Na sljedećoj poveznici se otvara lokacija na Google Maps: https://goo.gl/maps/rMuBCGo7aSwFHqKfA

Otkaz putovanja od strane Raftreka

U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta Raftrek zadržava pravo odgode datuma izvođenja aktivnosti, ako je moguće za dan ili dva prije ili nakon rezerviranog datuma. Ukoliko promjena termina nije moguća, Vaše uplate će biti u cijelosti vraćene. Ostale uvijete putovanja možete pročitati – Uvijeti putovanja.

Osoblje i stručnjaci

Vodiči Raftreka i voditelji puta dat će sve od sebe da Vam osiguraju najbolje iskustvo bez da ugroze Vašu sigurnost u bilo kojem trenutku. To može značiti i odmak od originalnog plana puta da bi se izbjegle neugodnosti i/ili rizici koji mogu biti uzrokovani izvanrednim situacijama.

Klima– ljeta su obično topla i sunčana. Od svibnja do listopada temperature su ugodne za hodanje, veslanje i bicikliranje. Uvijek postoji mogućnost za kišna razdoblja pa je neophodno ponijeti odgovarajuću odjeću i obuću za slučaj lošeg vremena.

Pitanja – Ukoliko imate dodatnih pitanja nazovite nas na 0038516521666. Ovdje smo da Vam pružimo sve potrebne informacije. Također možete posjetiti našu web stranicu na www.raftrek.com

  Rezerviraj izlet