Top
 

Treking Sjeverni Velebit NP

neobična raznolikost biljnog i životinjskog svijeta
Raftrek Adventure Travel / Treking Sjeverni Velebit NP
6 -7 sati
Zavižan, Hrvatska
Dob 12+
Datumi (Svibanj -Rujan)
Cijena na upit

Treking Sjeverni Velebit NP

Nešto sasvim drugačije

Treking Sjeverni Velebit je planinarska avantura namijenjena svima onima koji žele iskusiti nešto drugačije. Uključuje djelomično jednu od najljepših velebitskih staza – Premužićevu stazu koja je nastala davne 1933. prema ideji i projektu Ante Premužića, inženjera šumarstva i velikog zaljubljenika u Velebit, koji ju je i gradio te staza danas nosi njegovo ime. Cijela staza je duga 57 kilometara, no kroz Nacionalni park Sjeverni Velebit prolazi dionica od 16 kilometara. Velebit je poznat po svojoj neobičnoj raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta, bogatstvu šuma, kanjona, stijena i špilja koji oduševljavaju posjetitelje. Osim svega spomenutog, Velebit je također i dom jednoj od najpoznatijih hrvatskih endemskih vrsta, velebitskoj degeniji.

Hrvatski nacionalni simbol

Zbog svoje veličanstvenosti, Velebit se smatra hrvatskim nacionalnim simbolom te je kao takav spomenut u mnogobrojnim pjesmama, pričama i legendama. Karakterizira ga izdužen oblik sa strmim stranama. Na našem treking Sjeverni Velebit izletu ima nekoliko vidikovaca prema zadarskom arhipelagu, a staza je trasirana tako da nema velikih uspona pa je ugodna za pješačenje. Pješačeći proći ćemo kroz gustu šumu starih borova, jela i bukvi. Planinarsko iskustvo nije potrebno pa čak i djeca od 6 godina u pratnji roditelja mogu sudjelovati u izletu. Ne zaboravite ponijeti kremu za sunčanje, piknik i vodu. U slučaju hladnijeg vremena ponesite odjeću dugih rukava.

Kratki raspored:

09:00 – dolazak na odredište – kamp Grabovac
09:15 – priprema i upute za izlet te putovanje do starta
11:00 – početak izleta
13:00 – piknik pauza u planinarskom domu Rosijeva koliba
14:00 – nastavak izleta
16:00 – završetak  natrag u Zavižanu
18:00 – povratak u Grabovac

Veličina grupe

Min 8 – max 16 osoba po grupi; veće grupe na upit.
NAPOMENA: Ukoliko grupa ima manje od 4 prijavljene osobe, a klijent svejedno želi da se izlet održi, cijena izleta se povisuje za 20% cijene po osobi.

Zahtjevnost

Umjerena** Detaljnije

Ponijeti od opreme:

 • kratke hlače i šešir
 • T-shirt i sportske cipele
 • ručnik
 • krema za sunčanje
 • voda i snack (opcija)

Raftrek Adventure travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari.

Cijena

Cijena na upit
 • Sve cijene su po osobi izražene u Kunama
 • Minimalna dob: 12 godina ako ga prati roditelj (i)
 • Popust za djecu ne vrijedi
 • Popust za grupe: vrijedi za grupe od 20 i više
Što je uključeno
 • vodič
 • potrebna oprema
 • osiguranje
 • ulaznice u NP
Nije uključeno
 • dolazni-odlazni prijevoz autobusom ili kombijem
 • ručak ili piknik
Dodaci

TRANSFER  na zahtjev; dodatni trošak se izračunava po osobi, ovisno o točki preuzimanja i broju osoba, od 150 Kn po osobi

Otkaz putovanja od strane Raftreka

U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta Raftrek zadržava pravo odgode datuma izvođenja aktivnosti, ako je moguće za dan ili dva prije ili nakon rezerviranog datuma. Ukoliko promjena termina nije moguća, Vaše uplate će biti u cijelosti vraćene. Ostale uvijete putovanja možete pročitati – Uvijeti putovanja.

Osoblje i stručnjaci

Vodiči Raftreka i voditelji puta dat će sve od sebe da Vam osiguraju najbolje iskustvo bez da ugroze Vašu sigurnost u bilo kojem trenutku. To može značiti i odmak od originalnog plana puta da bi se izbjegle neugodnosti i/ili rizici koji mogu biti uzrokovani izvanrednim situacijama.

Klima – ljeta su obično topla i sunčana. Od svibnja do listopada temperature su ugodne za hodanje, veslanje i bicikliranje. Uvijek postoji mogućnost za kišna razdoblja pa je neophodno ponijeti odgovarajuću odjeću i obuću za slučaj lošeg vremena.

Pitanja – Ukoliko imate dodatnih pitanja nazovite nas na 0038516521666. Ovdje smo da Vam pružimo sve potrebne informacije. Također možete posjetiti našu web stranicu na www.raftrek.com

  Rezervacije

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]