Top
 

Treking NP Paklenica

Pješačenje je jedini način da stvarno upoznate Paklenicu
Raftrek Adventure Travel / Treking NP Paklenica
5 sati
Starigrad Paklenica, Hrvatska
Dob 6+
Datumi (Svibanj -Rujan)
Cijena na upit

Treking NP Paklenica

Treking ekspedicija

Treking Paklenica vodi nas u NP Paklenica, najpoznatiji nacionalni park za planinarenje i alpinističko penjanje u Hrvatskoj. Park obuhvaća površinu Velike i Male Paklenice te njihove osebujne kanjone koji se okomito urezuju u južne obronke Velebita. Na relativno malom području susreće se iznimno bogatstvo geomorfoloških raznolikosti pojava i oblika, raznolik biljni i životinjski svijet, atraktivni krajolici i netaknuta priroda. Ime Paklenica vjerojatno potječe od smole crnog bora pod nazivom „paklina”, koju mještani koriste u tradicionalnoj medicini, za liječenje rana te za premazivanje drvenih brodova. Pješačenje je jedini način da stvarno upoznate Paklenicu. Unutar parka proteže se do 200 kilometara uređenih staza te brojni planinarski domovi i skloništa.

Planinarenje i alpinističko penjanje

Dio staza je turističke prirode – prohodne i s malim usponima tako da su odlične za obitelji s djecom, dok je jedan dio staza zahtjevniji i namijenjen iskusnijim planinarima. Dolina Velike Paklenice proteže se na duljini od 14,5 kilometara, a dio od zaseoka Marasovići do Anića kuka karakterizira izraziti kanjon ponegdje s dubinom čak od 400 metara. Zbog geomorfoloških značajki litica kanjona, Paklenica je također poznata kao i raj za penjače jer je u parku postavljeno više stotina penjačkih smjerova različitih težina. Planinarsko iskustvo nije potrebno pa čak i djeca od 6 godina u pratnji roditelja mogu sudjelovati u izletu. Ne zaboravite ponijeti kremu za sunčanje, piknik i vodu. U slučaju hladnijeg vremena ponesite odjeću dugih rukava.

Kratki raspored:

10:00 – dolazak na odredište – Starigrad Paklenica
10:15 – priprema za izlet i upute od vođe izleta
10:30 – početak izleta
12:00 – piknik pauza u planinarskom domu
13:00 – nastavak izleta
15:00 – završetak izleta u Starigrad Paklenici
15:30 – mogućnost okrijepe u obližnjem restoranu
16:00 – odlazak

Veličina grupe

Min 4 – max 16 osoba po grupi; veće grupe na upit.
NAPOMENA: Ukoliko grupa ima manje od 4 prijavljene osobe, a klijent svejedno želi da se izlet održi, cijena izleta se povisuje za 20% cijene po osobi.

Zahtjevnost

Umjerena** Detaljnije

Ponijeti od opreme:

 • kratke hlače i šešir
 • T-shirt i sportske cipele
 • ručnik
 • krema za sunčanje
 • voda i snack (opcija)

Raftrek Adventure travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari.

Cijena

Cijena na upit
 • Sve cijene su po osobi izražene u Kunama
 • Minimalna dob: 6 godina ako ga prati roditelj (i)
 • Popust za djecu vrijedi za djecu od 6 do 12 godina u pratnji odrasle osobe
 • Popust za grupe: vrijedi za grupe od 20 i više
Što je uključeno
 • vodič
 • potrebna oprema
 • osiguranje
 • ulaznice u NP
Nije uključeno
 • dolazni-odlazni prijevoz autobusom ili kombijem
 • ručak ili piknik
Dodaci

TRANSFER  na zahtjev; dodatni trošak se izračunava po osobi, ovisno o točki preuzimanja i broju osoba, od 100 Kn po osobi
RUČAK – Možete rezervirati opciju ručka prije nego što započnemo izlet, već od 75 kn po osobi

 

Na sljedećoj poveznici se otvara lokacija na Google Maps: https://goo.gl/maps/6ySEFYHVGboXNjir7

Otkaz putovanja od strane Raftreka

U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta Raftrek zadržava pravo odgode datuma izvođenja aktivnosti, ako je moguće za dan ili dva prije ili nakon rezerviranog datuma. Ukoliko promjena termina nije moguća, Vaše uplate će biti u cijelosti vraćene. Ostale uvijete putovanja možete pročitati – Uvijeti putovanja.

Osoblje i stručnjaci

Vodiči Raftreka i voditelji puta dat će sve od sebe da Vam osiguraju najbolje iskustvo bez da ugroze Vašu sigurnost u bilo kojem trenutku. To može značiti i odmak od originalnog plana puta da bi se izbjegle neugodnosti i/ili rizici koji mogu biti uzrokovani izvanrednim situacijama.

Klima – ljeta su obično topla i sunčana. Od svibnja do listopada temperature su ugodne za hodanje, veslanje i bicikliranje. Uvijek postoji mogućnost za kišna razdoblja pa je neophodno ponijeti odgovarajuću odjeću i obuću za slučaj lošeg vremena.

Pitanja – Ukoliko imate dodatnih pitanja nazovite nas na 0038516521666. Ovdje smo da Vam pružimo sve potrebne informacije. Također možete posjetiti našu web stranicu na www.raftrek.com

   Rezervacije

   Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici.