Top
 

Treking Krupa

magično zelenilo netaknute prirode
Raftrek Adventure Travel / Treking Krupa
4 -5 sati
Kaštel Žegarski, Hrvatska
Dob 6+
Datumi (Svibanj -Rujan)
Cijena 40 € (301,38 kn)

Treking Krupa

Idealno mjesto za sve ljubitelje prirode

Treking Krupa vas vodi kroz spektakularni kanjon, magično zelenilo prirode i netaknutu tišinu. Rijeke Zrmanja i Krupa stoljećima su klesale spektakularan kanjon i stvorile magične vodopade te se, zahvaljujući kristalno čistoj vodi i zelenilu, svrstavaju među najljepše rijeke Europe. Dan započinjemo u Kaštel Žegarskom gdje će se grupa sastati, a potom ćemo kratkom vožnjom doći do malog mjesta Golubić gdje ćemo započeti izlet. Moguć je posjet lokalnoj farmi koza i ovaca uz degustaciju lokalnih specijaliteta, sira i pića.  Mjesto Golubić, gdje danas još živi mali broj ljudi, smješteno je uz samu rijeku Krupu, jednu od najljepših hrvatskih rijeka uz padine Velebita gdje i izvire. Zanimljiv je podatak da na ukupnoj dužini od 7 kilometara, Krupa tvori 19 slapova od kojih su neki visoki i do deset metara.

Spektakularni kanjon

Krupa se sa Zrmanjom sreće u njenom kanjonu te zajedno čine prekrasan krški fenomen. Nakon dolaska u Golubić, laganim korakom uputit ćemo se prema Kudinom mostu, jednom od najljepših mjesta u zadarskom zaleđu. Dok se spuštamo prema dnu kanjona, pogled nam puca na prekrasnu modro-zelenu boju Krupe i Deveterac – devet sedrenih kaskada koje završavaju visokim slapom preko kojeg vodi  Kudin most. Most je izgrađen na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće u suhozidu te je danas zaštićen kao spomenik kulture. Nakon razgleda mosta opustit ćemo se uz piknik pauzu.  Ukoliko raspored ostavi dovoljno vremena, moguć je i posjet prekrasnoj Krnjezi. Nakon samog trekinga, posjetit ćemo pravoslavni manastir Krupa uz samu rijeku gdje ćete imati prilike vratiti se u povijest ovog prekrasnog kraja. Na kraju izleta razići ćemo se u Golubiću gdje smo izlet i započeli.

Kratki raspored:

10:00 – dolazak na destinaciju – Kaštel Žegarski
10:05 – priprema za izlet
10:30 – posjet lokalnoj farmi i degustacija
11:30 – treking Krupa i Kudin most,piknik  pauza na Kudinom mostu
14:00 – posjet manastiru Krupa
15:30 – povratak u Kaštel Žegarski
16:00 – odlazak

Veličina grupe

Min 4 – max 16 osoba po grupi; veće grupe na upit.
NAPOMENA: Ukoliko grupa ima manje od 4 prijavljene osobe, a klijent svejedno želi da se izlet održi, cijena izleta se povisuje za 20% cijene po osobi.

Zahtjevnost

Umjerena** Detaljnije

Ponijeti od opreme:

 • kratke hlače ili kupaći kostim i šešir
 • T-shirt i sportske cipele
 • ručnik
 • krema za sunčanje
 • voda i snack (opcija)

Raftrek Adventure travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari.

Cijena

Odrasla osoba 40 € (301,38 kn)
Cijena za djecu 28 € (210,97 kn)
 • Sve cijene su po osobi izražene u Kunama
 • Minimalna dob: 6 godina ako ga prati roditelj(i)
 • Popust za djecu vrijedi za djecu od 6 do 12 godina u pratnji odrasle osobe
 • Popust za grupe: vrijedi za grupe od 20 i više
Što je uključeno
 • vodič
 • potrebna oprema
 • osiguranje
 • ulaznice za manastir Krupa
Nije uključeno
 • dolazni-odlazni prijevoz autobusom ili kombijem
 • ručak ili piknik
Dodaci

TRANSFER  na zahtjev; dodatni trošak se izračunava po osobi, ovisno o točki preuzimanja i broju osoba, od 100 Kn po osobi
RUČAK – Možete rezervirati opciju ručka prije nego što započnemo izlet, već od 75 kn po osobi

Na sljedećoj poveznici se otvara lokacija na Google Maps: http://bit.ly/Krupa_Meeting_Point

 

Otkaz putovanja od strane Raftreka

U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta Raftrek zadržava pravo odgode datuma izvođenja aktivnosti, ako je moguće za dan ili dva prije ili nakon rezerviranog datuma. Ukoliko promjena termina nije moguća, Vaše uplate će biti u cijelosti vraćene. Ostale uvijete putovanja možete pročitati – Uvijeti putovanja.

Osoblje i stručnjaci

Vodiči Raftreka i voditelji puta dat će sve od sebe da Vam osiguraju najbolje iskustvo bez da ugroze Vašu sigurnost u bilo kojem trenutku. To može značiti i odmak od originalnog plana puta da bi se izbjegle neugodnosti i/ili rizici koji mogu biti uzrokovani izvanrednim situacijama.

Klima– ljeta su obično topla i sunčana. Od svibnja do listopada temperature su ugodne za hodanje, veslanje i bicikliranje. Uvijek postoji mogućnost za kišna razdoblja pa je neophodno ponijeti odgovarajuću odjeću i obuću za slučaj lošeg vremena.

Pitanja – Ukoliko imate dodatnih pitanja nazovite nas na 0038516521666. Ovdje smo da Vam pružimo sve potrebne informacije. Također možete posjetiti našu web stranicu na www.raftrek.com

   Rezervacije

   Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici.