Top
 

Pješački razgled NP Plitvica

Više od 90 slapova i brojnih špilja
Raftrek Adventure Travel / Pješački razgled NP Plitvica
4 sata
Plitvička jezera, Hrvatska
Dob 6+
Datumi (Travanj -Listopad)
Cijena na upit

Pješački razgled NP Plitvica

16 ličkih dragulja

Vožnja lijepom okolicom vodi nas do prvog hrvatskog nacionalnog parka – Plitvička jezera. Uz to što su najstariji, Plitvička jezera su ujedno i najveći i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Područje koje se proteže u dvije županije, Ličko-senjsku i Karlovačku, proglašeno je nacionalnim parkom 1949. godine iako se počeci turizma na Plitvičkim jezerima zbog njihove iznimne ljepote bilježe već u 19. stoljeću. Izlet započinjemo pješačenjem drvenim stazicama koje šaraju oko prekrasnih jezera smaragdno zelene i plave boje. Više od 90 slapova i brojnih špilja dovele su ovaj park na popis svjetske UNESCO-ve zaštićene prirodne baštine.

Više od 90 slapova i brojnih špilja

Jedna od glavnih znamenitosti je također i sedra – fenomen koji nastaje taloženjem vapnenca u vodama krškog područja. U slučaju nacionalnog parka Plitvička jezera, sedrene barijere su nastajale u razdoblju od desetak tisuća godina. Jezera su okružena bukovom i borovom šumom i pružaju ugodan dom raznolikom biljnom i životinjskom svijetu. Čista i netaknuta priroda idealna je  za kratki odmor uz piknik na obali velikog  jezera Kozjak te panoramsku vožnju brodom i vlakom koja nas vodi natrag do mjesta gdje smo započeli naš izlet. Planinarsko iskustvo nije potrebno pa čak i djeca od 6 godina u pratnji roditelja mogu sudjelovati u izletu. Ne zaboravite ponijeti kremu za sunčanje, piknik i vodu. U slučaju hladnijeg vremena ponesite odjeću dugih rukava.

Kratki raspored:

10:00 – dolazak na odredište – kamp Grabovac
10:15 – priprema za izlet i upute od vodiča
10:30 – početak izleta
12:00 – piknik pauza na obali jezera Kozjak
13:00 – nastavak izleta
15:00 – završetak izleta u kampu Grabovac

Veličina grupe

Min 4 – max 16 osoba po grupi; veće grupe na upit.
NAPOMENA: Ukoliko grupa ima manje od 4 prijavljene osobe, a klijent svejedno želi da se izlet održi, cijena izleta se povisuje za 20% cijene po osobi.

Zahtjevnost

Lagana** Detaljnije

Ponijeti od opreme:

 • kratke hlače i šešir
 • T-shirt i sportske cipele
 • krema za sunčanje
 • voda i snack (opcija)

Raftrek Adventure travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari.

Cijena

Cijena na upit
 • Sve cijene su po osobi izražene u Kunama
 • Minimalna dob: 6 godina ako ga prati roditelj (i)
 • Popust za djecu vrijedi za djecu od 6 do 12 godina u pratnji odrasle osobe
 • Popust za grupe: vrijedi za grupe od 20 i više
Što je uključeno
 • vodič
 • potrebna oprema
 • osiguranje
 • ulaznice za NP
Nije uključeno
 • dolazni-odlazni prijevoz autobusom ili kombijem
 • ručak ili piknik
Dodaci

TRANSFER  na zahtjev; dodatni trošak se izračunava po osobi, ovisno o točki preuzimanja i broju osoba, od 100 Kn po osobi

Otkaz putovanja od strane Raftreka

U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta Raftrek zadržava pravo odgode datuma izvođenja aktivnosti, ako je moguće za dan ili dva prije ili nakon rezerviranog datuma. Ukoliko promjena termina nije moguća, Vaše uplate će biti u cijelosti vraćene. Ostale uvijete putovanja možete pročitati – Uvijeti putovanja.

Osoblje i stručnjaci

Vodiči Raftreka i voditelji puta dat će sve od sebe da Vam osiguraju najbolje iskustvo bez da ugroze Vašu sigurnost u bilo kojem trenutku. To može značiti i odmak od originalnog plana puta da bi se izbjegle neugodnosti i/ili rizici koji mogu biti uzrokovani izvanrednim situacijama.

Klima– ljeta su obično topla i sunčana. Od svibnja do listopada temperature su ugodne za hodanje, veslanje i bicikliranje. Uvijek postoji mogućnost za kišna razdoblja pa je neophodno ponijeti odgovarajuću odjeću i obuću za slučaj lošeg vremena.

Pitanja – Ukoliko imate dodatnih pitanja nazovite nas na 0038516521666. Ovdje smo da Vam pružimo sve potrebne informacije. Također možete posjetiti našu web stranicu na www.raftrek.com

  Rezervacije

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]