Top
 

Biciklom oko NP Plitvička jezera

okolica Plitvičkih jezera može ponuditi 3 različite biciklističke ture
Raftrek Adventure Travel / Biciklom oko NP Plitvička jezera
4 -5 sati
Grabovac, Hrvatska
Dob 12+
Datumi (Svibanj -Rujan)
Cijena na upit

Biciklom oko NP Plitvička jezera

Plitvička jezera biciklom je izlet koji pruža idealnu priliku da doživite prirodne ljepote Plitvičkog kraja te uživate u živopisnom krajoliku. U manje razvijenom području, daleko od velikih gradova, u središtu Hrvatske, nalazi se ova brdsko planinska regija prekrivena šumom, zelenilom i obiljem riječnih oaza. Vođene biciklističke ture prolaze uz prekrasne kanjone ruralnih krajeva gdje se imate priliku upoznati  povijest zaboravljenih kultura i načina života. Dnevne biciklističke ture traju 2-6 sati na srednje zahtjevnim terenima te vam predvečer ostaje vremena za opuštanje.

Dnevni biciklistički izleti su kombinacija aktivnosti te kulturnih i prirodnih doživljaja. Između ostalih zanimljivosti ove biciklističke ture je napuštena zračna baza Željava, znana i kao “Objekt 505”, Baraćeve špilje te selo Korana.

S obzirom da je Nacionalni park Plitvička jezera dio svjetske baštine, može se istražiti samo pješice. Da bismo stigli po parka, kombinirat ćemo bicikl i šetnju, a na povratku imate priliku iskusiti zipline iznad kanjona rijeke Korane.

Uz obilje pašnjaka, livada i šuma, degustacija sireva i ostalih domaćih proizvoda s ovog područja nezaobilazni su dio gastronomije ovog kraja. Posjetite ovaj kraj bogat prirodnim ljepotama i uživajte u zemlji slapova.

TURA 1: Vožnja do Baraćevih špilja

Duljina rute: 12 – 35 km, zahtjevnost: lagana, oprema: bicikli Kona Lanai

Obiteljska ili rekreativna tura kroz brdoviti kraj sve do Baraćevih špilja. Rijetko koja država na svijetu ima toliko površine u krškom području. Preko 50% područja Hrvatske, s podmorjem čak i 70%, izgrađeno je od vapnenačkih stijena. Njihova značajka je da se lako tope u vodi. Prema usmenoj predaji ovdašnjih ljudi, ime špilja potječe od nekog Baraća koji je kod ovih špilja u junačkom megdanu savladao bijesnog turskog gorostasa te zaslužio tu čast.
Ispred ulaza u Baraćeve špilje nalazi se savršeno mjesto za mali odmor od bicikliranja. U pećini možete vidjeti šišmiše koji hiberniraju na velikim stalaktitima i stalagmitima.
Naš vodič provest će vas kroz 200 metara dugu dvoranu dok je iznad vas potpuna crnina. Prosječna temperatura u špilji preko ljeta je 10’C te preporučamo ponijeti topliju odjeću. Na povratku imate mogućnost posjetiti ranč Doline jelena kako biste vidjeli jelene, Stari grad Drežnik, kanjon rijeke Korane…

TURA 2: Vožnja na planinu Plješevica i tunelima aerodroma Željava

Duljina rute: 48 km, zahtjevnost:  umjerena, oprema: bicikli Kona Lanai

Još izazovnija ruta odvest će vas do zračne baze Željava ili “Objekta 505”, jednog od najsofisticiranijih inženjerskih projekata iz 60-ih godina za komunističke vojno-zrakoplovne snage u Jugoslaviji.
Tura nas vodi kroz ratna ruševna sela i vojne ostatke te kroz beskrajni zeleni krajolik koji prati hrvatsku granicu s Bosnom. Vozimo se ruralnim cestama dok prolazimo kroz šume, brežuljke i okolna sela. Tura prolazi asfaltnim i makadamskim putem. Nakon 90-ih godina mnoga sela su ostala razrušena kao i vojna baza gdje je ostao samo jedan avion Douglas C-47 Dakota, spomenik nekim prošlim vremenima.
Napomena: Ponesite sa sobom osobnu iskaznicu, napitke i grickalice, zaštitu od sunca, telefon ili fotoaparat, svjetiljku za tunele.

TURA 3: Biciklistička tura kroz županiju

Duljina rute: 47 km, zahtjevnost: srednje umjerena, oprema: bicikli Kona Lanai

Istražite netaknutu prirodu nedaleko od NP Plitvička Jezera, a opet dovoljno daleko od gradske vreve. Tura vas vodi iz malog sela Korita makadamskom cestom po dugoj uzbrdici u šumu. Na vrhu uzbrdice će vas očarati pogled na predivan krajolik Plitvičke regije. Povratkom na asfaltiranu cestu, ulazite u zonu NP Plitvička jezera, koja vas vodi do sela Plitvice. Ovdje se nalazi najviši vodopad u Hrvatskoj, koji je visine 78 m. Na putu nazad imat ćete priliku zastati kod mještana ovoga kraja i okrijepiti se osvježavajućim napitkom ili probati lokalne delicije.
Za vrijeme posjeta NP Plitvička jezera imati ćete dovoljno vremena vidjeti sve njegove ljepote i skupiti snage za iduću aktivnost. Po povratku prolazimo kroz selo Korana koje je idealno mjesto za plivanje ili samo za razgledavanje lokalnih kuća, rijeke Korane i njezinih slapova.

BICIKLI: Kona MTB 26”

VELIČINA: 12”,13”,14”,15”,16”,17”,18”,19”,20”,21”

OSNOVNA OPREMA: bicikl, kaciga, mini pumpa, kit za popravak guma, karta, brava za bicikle.

Veličina grupe

Min 4 – max 16 osoba po grupi; veće grupe na upit.
NAPOMENA: Ukoliko grupa ima manje od 4 prijavljene osobe, a klijent svejedno želi da se izlet održi, cijena izleta se povisuje za 20% cijene po osobi.

Zahtjevnost

Umjerena** Detaljnije

Ponijeti od opreme:

 • kratke hlače
 • T-shirt i sandale
 • tenisice / sportske cipele
 • krema za sunčanje
 • voda i snack (opcija)

Oprema koji koristimo: KONA bicikle kojima se lako upravlja, te se lako usvaja vještina ove aktivnosti. Dobiti ćete kacigu te sigurnosne upute kako koristiti bicikl pravilno.

Raftrek Adventure travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari.

Cijena

Cijena na upit
Popust za djecu ne vrijedi
 • Sve cijene su po osobi izražene u Kunama
 • Minimalna dob: 12 godina ako ga prati roditelj (i)
 • Popust za grupe: vrijedi za grupe od 20 i više
Što je uključeno
 • vodič
 • potrebna oprema
 • osiguranje
Nije uključeno
 • dolazni-odlazni prijevoz autobusom ili kombijem
 • ručak ili piknik
Dodaci

TRANSFER  na zahtjev; dodatni trošak se izračunava po osobi, ovisno o točki preuzimanja i broju osoba, od 100 Kn do 150 Kn po osobi.

 

Na sljedećoj poveznici se otvara lokacija na Google Maps: http://bit.ly/Camp_Grabovac_Meeting_Point

Otkaz putovanja od strane Raftreka

U slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta Raftrek zadržava pravo odgode datuma izvođenja aktivnosti, ako je moguće za dan ili dva prije ili nakon rezerviranog datuma. Ukoliko promjena termina nije moguća, Vaše uplate će biti u cijelosti vraćene. Ostale uvijete putovanja možete pročitati – Uvijeti putovanja.

Osoblje i stručnjaci

Vodiči Raftreka i voditelji puta dat će sve od sebe da Vam osiguraju najbolje iskustvo bez da ugroze Vašu sigurnost u bilo kojem trenutku. To može značiti i odmak od originalnog plana puta da bi se izbjegle neugodnosti i/ili rizici koji mogu biti uzrokovani izvanrednim situacijama.

Klima – ljeta su obično topla i sunčana. Od svibnja do listopada temperature su ugodne za hodanje, veslanje i bicikliranje. Uvijek postoji mogućnost za kišna razdoblja pa je neophodno ponijeti odgovarajuću odjeću i obuću za slučaj lošeg vremena.

Pitanja – Ukoliko imate dodatnih pitanja nazovite nas na 0038516521666. Ovdje smo da Vam pružimo sve potrebne informacije. Također možete posjetiti našu web stranicu na www.raftrek.com

   Rezervacije

   Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici.