Top
 

Mrežnica – rijeka za svakoga

Raftrek Adventure Travel / Inspiration  / Mrežnica – rijeka za svakoga

Kajak ili packraft na gornjem toku rijeke Mrežnice

Mrežnica je jedna od najljepših rijeka u Hrvatskoj, a ujedno i jedna od najpopularnijih izletničkih destinacija za stanovnike glavnog grada i okolice. Od izvora kod Slunja u Kordunu, do mjesta gdje se ulijeva u Koranu kod Karlovca, zelena i bistra Mrežnica nudi ponešto za svakoga. Njen gornji tok nalazi se u kanjonu, a brzaci, visoki slapovi i mjesta za skakanje u vodu čine ga idealnim izborom za one željne akcije i adrenalina. S obzirom na to da je kanjon uzak, izlet je izvediv isključivo kajacima i packraftovima. Samostalno upravljanje packraftom ili upravljanje kajakom u dvoje daje ovom izletu dodatnu dozu uzbuđenja, a ipak pod stručnim vodstvom vodiča.

Mreznica-river-kayaking | Raftrek Adventure Travel Croatia

Rafting na donjem toku rijeke Mrežnice i ručak

Ako ipak tražite opuštajući ili obiteljski izlet prikladan za sve uzraste i razine sposobnosti, onda je rafting na donjem toku rijeke Mrežnice idealan izbor za vas. Izlet se također izvodi uz stručno vodstvo vodiča, koji je u ovom slučaju i skiper rafta – odnosno, upravlja raftom dok ostali veslaju. Donji tok čini širok, miran i sunčani dio rijeke koji prolazi kroz prekrasni krajolik. Ovaj dio rijeke uključuje nekoliko manjih slapića i brzaca, kao i mnogo lijepih mjesta za kupanje i zabavu. Ipak, glavna atrakcija izleta je pejzaž i mogućnost viđanja i fotografiranja mnogih vrsta lokalne flore i faune. Izlet završava kod Hotela Zeleni Kut gdje sudionike izleta čeka ručak s roštilja. Osim rafta, izlet na donjem toku Mrežnice lako je izvesti kajacima i packraftovima te se tako može prilagoditi sudionicima koji žele više samostalnosti na iznimno sigurnom i mirnom dijelu rijeke.

Donji tok rijeke Mreznice | Packrafting

 

… kada jedan dan nije dovoljan …

Rijeka Mrežnica i njen krajolik pružaju širok spektar mogućnosti aktivnog boravka u prirodi, stoga se u ovom području osim jednodnevnih izleta mogu organizirati i dvodnevni pa i višednevni izleti. Za one koji u Mrežničkom području žele provesti više od jednog dana, u ponudi imamo vikend na Mrežnici. Vikend paket uključuje izlet kajakom na donjem toku rijeke Mrežnice, večeru i noćenje u hotelu, te idući dan izlet biciklom do dvorca Bosiljevo i natrag. Višednevni aranžmani su također mogući, te se oni dogovaraju na upit.

Bicikliranje kod rijeke Mrežnice

 

Stjepan, znan kao Štef, je prvostupnik geologije, te student kineziologije. Cijeli život provodi aktivno se baveći raznim sportovima, a to ga je naučilo da smisao i ljepotu življenja traži u aktivnostima na otvorenom. Tečno priča Hrvatski i Engleski, a vrlo dobro Španjolski jezik. Uvijek želi unaprijediti svoje vještine i naučiti nešto novo. Kada ne radi, putuje ili planira buduća putovanja. Želi proputovati cijeli svijet. Slobodno vrijeme u Zagrebu provodi na obroncima Medvednice, gdje se najviše osjeća kao kod kuće.

Nema komentara

Odgovori: