Top
 

Skradin

Slikovito mjesto smješteno na pragu Nacionalnog parka Krka

SKRADIN

Slikovito mjesto smješteno na pragu Nacionalnog parka Krka. Ovaj čarobni gradić je mjesto gdje se rijeka ulijeva u Jadransko more. Skradin je prilično mali priobalni gradić s kombinacijom jarko obojenih i kamenih kuća na svojoj glavnoj ulici. Te srušene tvrđave koja se ističe iznad njih.

Najstarije je hrvatsko naselje sa statusom “grada”. Njegova velika hidroelektrana je bila prva u Europi, izgrađena 1895. godine. U isto vrijeme kao i poznata elektrana na Niagari. Prekrasna priroda i lokaliteti sa popisa Svjetske baštine kao što su Zadar, Šibenik, Trogir i Split koji se nalaze u blizini Skradina, čine ga idealnim mjestom za odmor. Kombinirajući aktivnosti, prirodu i kulturu.

Skriven u estuariju rijeke Krke

Na samom rubu Nacionalnog parka Krke, 80 km od Splita. Grad ima nekoliko obiteljskih hotela, restorana, pubova i vinarija, plažu i marinu – sve u prijateljskoj atmosferi. Koristimo hotel Skradinski buk, samo nekoliko minuta udaljen od pristaništa. Kao bazu za višednevne aktivne odmore. Sobe su klimatizirane i imaju mini bar, TV, telefon, besplatni WiFi i kupaonicu. Na hotelskoj terasi možete uživati ​​u opuštajućoj dalmatinskoj atmosferi i specijalitetima – plodovima mora i vinima.

Aktivnosti u oklolici